latinica  ћирилица
24/02/2018 |  14:13 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Лавров: Неприкривени притисак запада на Русију и Србију

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да Русија и Србија постају објекти неприкривеног притиска Запада, а западне земље покушавају да искористе интерес Србије ка евроинтеграцијама против Русије.
Сергеј Лавров - Фото: ТАНЈУГ
Сергеј ЛавровФото: ТАНЈУГ

Он је за телевизију "Русија 1" подсјетио да је и српски министар спољних послова Ивица Дачић потврдио да Запад покушава да примора Србију на антируске ставове зарад евроинтеграција, преноси "Спутњик".

Лавров је испричао и о топлом пријему током свог боравка у Србији, гдје је велики број људи, упркос киши и снијегу, присуствовао церемонији полагања вијенаца у меморијалном комплексу "Ослободиоцима Београда".

"Нису плаћени људи били на тим дешавањима - грађани су дошли самоиницијативно. Такав однос ми имамо, јер волимо наше земље, а поред тога Срби воле и Русију, као што и Руси воле Србију", додао је Лавров.

Шеф руске дипломатије Лавров је у Србији боравио у дводневној посјети 21. и 22. фебруара, када се састао са највишим политичким врхом Србије и Републике Српске и присуствовао бројним дешавањима у Београду.

Извор: Срна