latinica  ћирилица
24/02/2018 |  15:28 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Ћосић: Плакати са ликом генерала Младића неће бити уклоњени

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да фотографије бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, које су налијепљене на згради ове општине, не само да неће бити скинуте, него ће у понедјељак, 25. фебруара, бити налијепљене нове фотографије - у колору.
Градска управа Источно Сарајево - Фото: РТРС
Градска управа Источно СарајевоФото: РТРС

"Ратко Младић био је генерал Војске Републике Српске, војске у којој су били наши очеви, браћа и пријатељи који су бранили, одбранили и на крају створили Републику Српску", рекао је Ћосић Срни, реагујући на прилог БХРТ-а у коме се наводи да су са унутрашње стране прозора општине Источно Ново Сарајево излијепљене плакатима са ликом генерала Младића.

Ћосић је додао да су те фотографије налијепљене у периоду када се очекивала пресуда Младићу пред Хашким судом, који је, како каже, очигледно донио политичку пресуду, те да су те фотографије биле вид подршке.

"Ако наше колеге Бошњаци и Хрвати мисле да су у праву када праве овакве прилоге и константно нас осуђују за неке чинове, онда су се грдно преварили!", нагласио је Ћосић.

Ћосић је истакао да и њега, као човјека, вријеђа то што када пролази кроз Федерацију БиХ на слободи види бројне злочинце који су починили злодјела над српским народном, а за то никада нису кажњени.

"Ми на своме можемо радити оно што ми хоћемо, јер је то наше. Ја никада нећу лијепити ни подржати лијепљење било каквих плаката на територији ФБиХ и других општина, али оно што је наше то ћу увијек подржавати и бранити", поручио је Ћосић.

Извор: СРНА