latinica  ћирилица
25/02/2018 |  08:40 | Аутор: РТРС

Облачно и хладно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно и хладно са снијегом, уз дневну температуру ваздуха до минус један степен Целзијусов.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Јутрос је облачно и врло хладно уз провијавање слабог снијега. Током дана остаје врло хладно уз температуру испод нуле, само ће на југу температура бити пар степени изнад нуле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус седам до минус три, на југу до нула, у вишим предјелима од минус 11 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус шест минус један, на југу до четири, у вишим предјелима од минус осам степени Целзијусових.

На сјеверу ће бити облачно и претежно суво, а у осталим предјелима ће падати снијег који постепено јача. Највише снијега ће пасти у високој Херцеговини и на планинама на југоистоку гдје се очекује пораст сњежног покривача за око 10-20 центиметара, а због јаког вјетра могуће су и вијавице. И на крајњем југу ће падати сусњежица и снијег.

Вјетар ће бити умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Крајини и западним подручјима су изгледни и јаки удари вјетра, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус 16, Хан Пијесак минус 11, Кнежево и Мањача минус девет, Калиновик, Крупа на Уни, Мркоњић Град и Соколац минус осам, Рибник и Челинац минус седам, Нови Град, Шипово, Бугојно, Ливно, Тузла и Котор Варош минус шест, Бањалука, Гацко, Невесиње, Приједор, Србац, Сребреница, Сарајево и Крупа на Врбасу минус пет, Бијељина и Добој минус четири, Зворник, Рудо и Фоча минус три, Вишеград минус два, Билећа нула, Требиње и Мостар један.

Висина снијега : Рудо и Фоча један, Соколац два, Добој три, Сребреница четири, Невесиње пет, Бањалука шест, Приједор седам, Гацко девет, Калиновик и Шипово 16, Нови Град 22, Хан Пијесак 24, Мркоњић Град 27, Рибник 28 и Крупа на Уни 68 центиметара.

Извор: СРНА