latinica  ћирилица
25/02/2018 |  11:01 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Нови Град-Крупа на Уни: Данас чишћење локалних путева

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић рекао је јутрос да је овој општини Шумско газдинство Приједор као помоћ за чишћење снијега упутило једну машину.
Зима, путеви - Фото: СРНА
Зима, путевиФото: СРНА

Кљајић каже да ће данас и сутра покушати да прошире очишћени дио коловоза.

- Проблем је што је у међувремену поледило што ће отежати разгртање снијега. Видјећемо колико ће се моћи урадити - рекао је Кљајић.

Кљајић се јуче у Бањалуци састао са представницима Републичке управе Цивилне заштите у вези са помоћи општини у погонском гориву. Иако није било конкретних договора, он очекује да ће помоћ бити достављена.

Кљајић каже да је висина снијега на мјерном мјесту 68 центиметара, али да у вишим предјелима снијега има пуно више, преко један метар.

Према његовим ријечима током дана биће обављене консултације у вези са наставом у Основној школи "Бранко Ћопић" која је прекинута у петак.

Начелник општинског Одсјека за просторно уређење и стамбено-комуналне послове у Новом Граду Зоран Мијатовић каже да је остало неколико краћих сеоских путева који нису очишћени.

Он је навео да ће данас механизација покушати да ријеши овај проблем.

Према подацима из локалног Центра за обавијештавање висина снијега у Новом Граду је 22 међутим у вишим предјелима висина је 50 центиметара.

У обје општине нема проблема у снабдијевању потрошача водом.

Екипе Електродистрибуције Нови Град успијевају отклонити мање кварове на електромрежи.

Извор: СРНА