latinica  ћирилица
25/02/2018 |  13:56 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно и хладно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће бити претежно облачно и веома хладно са снијегом, уз дневну температуру ваздуха до минус три степена Целзијусова.

Ујутру ће бити облачно и врло хладно уз провијавање слабог снијега повремено. На југу ће бити претежно суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус 10 до мину шест, на југу до минус два, у вишим предјелима од минус 14 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус седам до минус три, на југу до три, у вишим предјелима од минус 10 степени Целзијусових.

Током пријеподнева снијег постепено јача и током већег дијела дана падаће умјерен снијег уз пораст сњежног покривача за око пет до 15 центиметара.

Нешто више снијега је могуће на планинама. На крајњем југу ће падати слаба сусњежица и снијег. Биће врло хладно уз температуру испод нуле током цијелог дана, само ће на југу температура бити пар степени изнад нуле.

У уторак, 27. фебруара, биће облачно и веома хладно. Ујутру ће падати снијег који ће током дана слабити. На југу од средине дана биће суво уз постепено разведравање, а увече и у ноћи снијег престаје у већини предјела. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус осам до минус четири, на југу до два, у вишим предјелима од минус 11 једанаест степени Целзијусових.

У сриједу, 28. фебруара, ујутру ће бити веома хладно и претежно суво. Слаб снијег ће провејавати понегдје на истоку и сјеверозападу. Током дана остаје хладно. На сјеверу ће бити облачно уз провијавање слабог снијега, а у осталим предјелима ће бити промјењиво облачно уз повремене сунчане периоде.

На југу ће бити сунчано. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус седам до минус три, на југу до четири, у вишим предјелима од минус 10 степени Целзијусових.

У четвртак, 1. марта, ујутру ће бити веома хладно уз мраз и умјерено облачно. Током дана биће сунчани периоди уз постепени пораст температуре у односу на претходне врло хладне дане.

Касније поподне облачност се премјешта са запада и увече доноси нове падавине. На југу ће почети киша, а на западу снијег. Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два до два, на југу до шест, у вишим пределима од минус пет степени Целзијусових.

Данас је облачно и хладно са снијегом.

Вјетар ће бити умјерене јачине сјевероисточног смјера, а у Крајини, сјеверним и западним подручјима Босне могући су и јаки удари вјетра брзине 40 до 50 километара на час, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 13.00: Бјелашница минус 16, Хан Пијесак минус 11, Калиновик, Соколац и Кнежево минус осам, Сребреница минус седам, Гацко, Крупа на Уни, Мраковица, Мркоњић Град, Бихаћ и Шипово минус шест, Невесиње и Бугојно минус пет, Бијељина, Зворник, Нови Град, Сарајево, Тузла и Рудо минус четири, Бањалука, Вишеград, Добој, Рибник, Србац и Фоча минус три, Билећа и Приједор минус два, Требиње нула, Мостар један степен Целзијусов.

Извор: СРНА