latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:16 ⇒ 26/02/2018 | 10:09 | Аутор: РТРС

Дрвар након 14 година добија дјечији вртић (ВИДЕО)

Након готово 14 година, Дрвар ће добити дјечији вртић. Одлуку о оснивању ове установе донијело је општинско руководство, а средства за реконструкцију објекта у којем ће вртић бити смјештен, обезбијеђена су из Кабинета предсједника Републике Српске, Милорада Додика.
Дрвар добија вртић - Фото: РТРС
Дрвар добија вртићФото: РТРС

Дрварски вртић затворен је 2004. године, а иницијативу за његово поновно отварање општинско руководство покренуло је прије неколико мјесеци. Процес регистрације је при крају.

"Нама је стварно већ годинама била потребна оваква установа. Имамо доста заинтересованих, имамо дјеце за, надам се, двије групе", истиче Жељка Крнета, в.д. директора вртића.

Шездесет хиљада марака за реконструкцију вртића обезбиједио је Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика, док ће установа бити опремљена донацијом амбасаде Бугарске у БиХ.

Начелник општине Дрвар Горан Броћета нада се да ће најдаље до краја априла вртић почети са радом, а до краја марта би требало да буде расписан конкурс за упис дјеце у вртић.

Вијест о отварању вртића обрадовала је и Радмилу Шобот, која живи у његовој непосредној близини. Пресрећна је, каже, што ће се у близини њене куће поново чути дјечија граја.

"То је највећи успјех до сада у Дрвару. Ето среће да да их буде још, да се бар нешто осјети у овом граду, да ишта живне", наглашава Шоботова.

Јелена Пећанац је мајка двоје дјеце. Она и муж су запослени, па им је један од највећих проблема брига о дјеци док су на послу. Отварање вртића за њих ће значити бригу мање.

Дјечији вртић у Дрвару носиће име „Мајка храброст“ по Дрварчанки Јелени Трикић, која је жртвујући свој живот, спасила живот свог дјетета.