latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:17 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Крајишку љепотицу Козару посјећује све већи број скијаша (ВИДЕО)

Број посјетилаца на Јахорини и љубитеља зимских спортова, три пута је већи него у истом периоду прошле године. Иако много мања, мамац за туристе, али и скијаше је и планина Козара.
Козара - Фото: РТРС
КозараФото: РТРС

Јахорина је постало препознатљиво мјесто за љубитеље скијања, како са наших простора тако и шире. Конкурентне цијене и квалитетна понуда, сврстали су Јахорину међу најбоља скијалишта. Новитети и улагања показали су резултате и надмашили очекивања, кажу надлежни.

И крајишка љепотица Козара, постала је мамац за туристе, а све је више и љубитеља зимских спортова који се одлучују за скијање на овој планини.

Иако почетак зимске сезоне није обећавао, сада на Козари, снијега не недостаје, а самим тим ни љубитеља скијања. Крајишка љепотица је идеално одредиште за бијег од градске вреве - мјесто за пријатељска окупљања, али и породична дружења.

Ова планина је за многе љубитеље зимских спортова и најприхватљивија туристичка дестинација. Примијетан је и све већи број скијаша који се одлучују за ову туристичку дестинацију. То потврђују и највећи заљубљеници у скијање који свакодневно долазе на Козару.

Миодраг Стојановић, ски инструктор, истиче да изненађујуће велики број скијаша долази у ноћном термину, и да због броја туриста раде оба ски-лифта.

Дневно и ноћно скијање, три уређене стазе и комплетна понуда на Козари, мамац су за бројне туристе. Капацитет овог скијалишта је 2.200 скијаша за одрасле и 600 скијаша за дјецу.

На Козари су и новитети - суботом и недјељом обезбијеђен је комби Националног парка који превози скијаше чији су аутомобили паркирани нешто даље од скијалишта.