latinica  ћирилица
25/02/2018 |  22:00 | Аутор: РТРС

У Сирији формирана заједничка команда пет терористичких група

Руско Министарство одбране саопштило је да се упркос усвајању резолуције у Савјету безбједности УН о тридесетодневном прекиду ватре у Сирији, ситуација у источној Гути погоршава гдје милитантне групе настављају да нападају владине снаге.
Рат - Фото: AFP
РатФото: AFP

Пет терористичких група, укључујући "Џаиш ал Ислам" и "Нусра фронт" формирали су заједнички центар руковођења у источној Гути, наводи се у саопштењу Министарства.

"Ситуација у источној Гути се погоршава. Групе 'Џаиш ал Ислам', 'Џабхат ал Нусра', 'Ахрар ал-Шам', 'Фаилак ар-Рахман' и 'Фаџр ал-Ума' формирале су заједнички центар за координацију својих активности", наводи се у саопштењу.

Министарство наводи да и поред резолуције УН милитантне групе и даље гађају сиријске снаге дуж линије сукоба, пренио је "Спутњик".

"Група 'Џаиш ал-Ислам', која је раније обећала да ће се повиновати примирју, наставила је да гранатира Дамаск са подручја која контролише. Укупно 31 минобацачка граната испаљена је на Дамаск у посљедња 24 часа", наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Извор: Срна