latinica  ћирилица
01/03/2018 |  18:49 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

Наставник у Гани предаје информатику без компјутера (ВИДЕО)

Велики број људи широм свијета одушевљено је поступком наставника из Гане који предаје ученицима информатику без компјутера и мна табли црта изглед програмског прозора, објашњавајући шта која функција ради.
Гана: Предаје информатику без компјутера (Фото: Фејсбук) -
Гана: Предаје информатику без компјутера (Фото: Фејсбук)

Наставник је на свој налогу на Фејсбуку поставио неколико фотографија из учионице, на којима се види он испред табле на којој је пацртан почетни прозор програма Ворд.

"Предавање информатике у школама у Гани је веома смијешно", написао је поред фотографија.

Ричард Апија Акото објаснио је да много воли свој посао и своје ученика, па онда мора да учини највише што може са оним што му је на располагању.

Акото је за портал Кварц навео да школа у којој предаје није имала компјутере од 2011. године, упркос томе што је један дио испита за упис у средњу школу информатика.

- Ово ми није први пут да ово радим. Већ неко вријеме се довијамо како можемо. Волим да постављам занимљиве фотографије на Фејсбук. Нисам знао да ће да привуче оволико пажње - рекао је Акото.

Након што су фотографије подијељене хиљаде пута и привукле велики број коментара, Мајкрософт је обећао да ће обезбиједити Акоту сву потребну опрему.

Извор: Агенције