latinica  ћирилица
02/03/2018 |  18:07 ⇒ 03/03/2018 | 09:11 | Аутор: РТРС

У Народном позоришту Српске премијера представе "Наши дани" (ВИДЕО)

У Народном позоришту Републике Српске сутра ће премијерно бити приказана представа "Наши дани" по тексту Жељка Стјепановића, а у режији Југа Радивојевића. Тим поводом предсједник скупштине града Бањалука, Зоран Талић, oганизовао је пријем за угледног српског редитеља Југа Радивојевића.
Представа Наши дани - Фото: РТРС
Представа Наши даниФото: РТРС

Унутрашња борба човјека и осликавање друштвене стварности тема је којом се бави представа. У овом остварењу играју глумци Народног позоришта Републике Српске.

Југ Радивојевић, режисер представе рекао је да се у њој говори о једном механизму, систему живљења који је код нас пристутан 100 година у назад.

"Представа ће бити и за фестивале и мислим да ће бити јако тражена на благајни и биће омиљена код публике искрено се надам", истакао је Александар Стојковић, умјетнички директор Народног позоришта Републике Српске.

На пријему је било ријечи и о новом пројекту града који ће допринијети развоју кулуре.

"Нови пројекат мултифункционални центар имаће конгресну салу са позоришним сценама, дакле нешто што би могло бити интересантно за развој саме културе у граду Бањалука", навео је Зоран Талић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Прва реприза представе предвиђена је за четвртак, 8. марта у 20 часова.