latinica  ћирилица
03/03/2018 |  11:21 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Нови Град: Настава у школама од понедјељка, 5. марта

Настава у основним и средњим школама у Новом Граду, која је због сњежних падавина обустављена од сриједе 28. фебруара, биће настављена у понедјељак, 5. марта.
Нови Град - Фото: СРНА
Нови ГрадФото: СРНА

Директори основних и средњих школа очекују да ће у понедјељак ученици и наставници моћи да безбједно дођу на наставу.

Како наводе, превозници који обављају превоз ученика на локалним аутобуским линијама потврдили су да ће од понедјељка поново саобраћати аутобуси након прекида од сриједе, 28. фебруара.

Настава у основним и средњим школама у Новом Граду прекинута је у сриједу, али и прије тога у неким подручним одјељењима у сеоском подручју, наставе није било од петка, 23. фебруара.

Вјетар је у вишим подручјима општине Нови Град створио наносе снијега који су отежавали чишћење локалних путева.

Механизација зимских служби била је на терену сваки дан, али због количине снијега неке путне правце су чистили у више наврата.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Зоран Мијатовић каже да јуче није било могуће очистити пут у насељу Дервиши.

Он је навео да ће данас бити ангажована друга машина за овај путни правац.

Мијатовић каже да ће у случају да ледена киша створи проблеме, градске улице бити посуте сољу.

Он је навео да су надлежне службе протекле седмице успјеле да реагују по позивима грађана у вези са чишћењем путева до мјесних гробаља гдје су обављане сахране.

Директор Дома здравља у Новом Граду Зоран Рађеновић рекао је да у овој општини није било случајева да се грађанима не може указати љекарска помоћ.

"Имали смо један случај, позив из насеља Церовица гдје нисмо могли упутити наше возило али смо затражили помоћ од Територијане ватрогасне јединице Нови Град и они су довезли пацијента који је медицински збринут", каже Рађеновић.

Директор Центра за социјални рад Владимир Мирић је рекао да овој установи нису упућени захтјеви за ванредно збрињавање грађана због снијега и ниских температура.

Према његовим ријечима, радници центра су успјели да опскрбе храном дом за стара лица у Деветацима удаљеном од Новог Града око 10 километара гдје је смјештено 11 лица.

У Новом Граду није било проблема у снабдијевању потрошача електричном енергијом и водом.

Извор: Срна