latinica  ћирилица
03/03/2018 |  12:03 | Аутор: РТРС

Додик: Имаћемо свог кандидата за предсједника Српске

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је ће ова странка имати свог кандидата за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима, те да је о томе потребно усаглашавање са коалиционим партнерима.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да би у другој половини наредне седмице требало да буде организован састанак са коалиционим партнерима, те да се за то чека повратак предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића са службеног пута из Кине.

"Мислим да смо сви рано кренули у ту врсту приче. Ми желимо у оквиру патриотског блока, који ће окупити све политичке партије које то желе и које се боре за Републику Српску наспрам босанског блока који чине СДС, ПДП и НДП, водити политику договора око заједничког кандидата", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да ће већина тих партија на нивоу Републике Српске имати своје посебне листе, али да се покушава за Представнички дом парламента БиХ договорити једна листа.

"То је листа која може да обезбиједи десет посланичких мандата и да са становишта одлучивања у БиХ не будемо зависни од воље Сарајева него да имамо аутентичну вољу", поручио је Додик.

Извор: Срна