latinica  ћирилица
03/03/2018 |  13:54 ⇒ 21:35 | Аутор: РТРС

Лукић: За Српску важно да има снажну и стабилну власт (ВИДЕО)

Предсједник Прве СДС Радомир Лукић изјавио је да ова странка намјерава да постане парламентарна, а након тога да учини све да Република Српска има снажну, постојану и стабилну власт.
Прва СДС - Фото: илустрација
Прва СДСФото: илустрација

"Без такве власти просто не може да буде Републике Српске као једног од ентитета са знатним ознакама државности", рекао је Лукић новинарима прије почетка сједнице Главног одбора странке у Источном Сарајеву.

Лукић је нагласио да ће на данашњој сједници резимирати резултате досадашњег рада, а биће ријечи и о томе шта би се евентуално могло учинити у контактима са другим политичким странкама, о евентуалном формирању предизборних и постизбоних коалиција.

"Чинићемо све да српски представници у Сарајеву штите интересе Републике Српске на првом мјесту и да политика у Сарајеву буде израз заједничке политике два ентитета, али да на тај начин штитимо и интересе БиХ онолико колико њој припадају", додао је Лукић.

Предсједник Прве СДС подсјећа да је до сада основано 15 градских и општинских одбора, у припреми је оснивање још пет, а до краја марта биће формирани и одбори и у преосталих 20 општина и градова Српске.

Извор: Срна