latinica  ћирилица
03/03/2018 |  14:15 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Павић: Током марта преговори о кандидату за предсједника Српске

Предсједник ДНС-а Марко Павић најавио је да ће, током марта, почети преговоре са коалиционим партнерима о кандидату за предсједника Републике.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

"Ту нема никаквих новитета, имамо платформу коју смо раније усвојили, и са том платформом ићи ћемо да разговарамо са коалиционим партнерима", рекао је Павић, који је присуствовао страначкој Политичкој академији у Приједору.

Он је изразио наду да ће преговори бити завршени до краја мјесеца.

Павић је назвао спекулацијама најаве да би Дарко Младић могао да буде кандидат за предсједника Републике Српске, додајући да то не заслужује толику медијску пажњу.

"Не знам чија је жеља да у времену кад се његов отац бори у Хагу, да тако нешто пропагира. Заиста не знам. Али, заиста је спекулација", истакао је Павић.

Коментаришући наводе да би чланство ДНС-а вољело да он буде кандидат, Павић је рекао да не би било добро када предсједник не би имао такву подршку свог чланства.

"Потпуно је нормално да чланство подржава не само свог предсједника него и политику коју ми водимо, а то је политика консензуса, разговора, политика будућности и невраћања у прошлост. Нормално је да чланство жели да та политика побиједи, а не политика подјела, ружних ријечи, ружне реторике и слично", каже Павић.

Извор: СРНА/РТРС