latinica  ћирилица
03/03/2018 |  15:43 ⇒ 16:27 | Аутор: РТРС

Специјалци се повукли након обећања да неће бити блокаде пута

Припадници Специјалне јединице МУП-а Зеничко-добојског кантона повукли су се са магистралног пута М17 у Мравићима, након што су добили увјеравања од незадовољних демобилисаних припадника такозване Армије БиХ да неће блокирати ову саобраћајницу, јавио је извјештач Срне.
Мравићи- Нагуравање полиције и демонстраната - Фото: klix.ba
Мравићи- Нагуравање полиције и демонстранатаФото: klix.ba

Представник незадовољних ратних ветерана Хамза Кркалић током обраћања демонстрантима рекао је да ће се њихово окупљање наставити све док се не испуне унапријед зацртани циљеви.

Демобилисани припадници такозване Армије БиХ траже усвајање јединственог регистра бораца, борачки додатак, те укидање финансирања борачких организација.

Јаке снаге федералне полиције у опреми за разбијање демонстрација претходно су спријечиле су више од 100 демобилисаних припадника тзв. Армије БиХ да блокирају магистрални путу М17 у мјесту Мравићи, код Добоја.

Након нагуравања полиције са демонстрантима, који су хтјели да блокирају пут, саобраћај није обустављен и одвија се у оба правца.

Раскрсница од Добоја према Маглају била је под јаким је полицијским снагама.

Осам ратних ветерана, који су јутрос ухапшени приликом деблокаде саобраћајне петље Шићки Брод код Тузле, пуштени су на слободу након саслушања.

Извор:СРНА