latinica  ћирилица
03/03/2018 |  16:24 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

Пале- Конференција младих Црвеног крста

На Палама је данас одржана 17. конференција младих Црвеног крста Републике Српске на којој је било ријечи о реализованим активностима у прошлој години и плановима за наредни период.
Пале, Црвени крст - конференција младих - Фото: СРНА
Пале, Црвени крст - конференција младихФото: СРНА

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић рекао је да је да је ријеч о конференцији радно-забавног карактера која помаже младима да направе свој програм рада и спроведу га у срединама у којима дјелује Црвени крст, као и да изразе своје жеље.

"Ми смо организација која ради искључиво са волонтерима. Млади волонтери дали су велики допринос у свим акцијама и јако су храбри", рекао је Михајловић новинарима на Палама.

Он је истакао да друштво у цјелини треба да ради са младим људима и да им пружи подршку.

"То се односи на здрав стил живота, борбу против наркоманије, пушења, алкохолизма и свих порока који пријете њиховом здрављу, као и превенцију полно преносивих болести", рекао је Михајловић.

Предсједник Конференције младих Црвеног крста Српске Сњежана Томић рекла је да се ова конференција одржава сваке године и да је ријеч о традиционалној активности, којом желе да укажу на одређене проблеме, те да разговарају о реализованим активностима из претходне године.

На данашњој Конференцији младих Црвеног крста Републике Српске на Палама учествовало је 29 чланова и осам гостију из девет регија Републике Српске.

Извор: СРНА