latinica  ћирилица
03/03/2018 |  16:56 ⇒ 21:46 | Аутор: РТРС

Грађани Добоја задовољни радом јавних служби; Да ли је то уистину тако? (ВИДЕО)

Грађани Добоја задовољни су јавним услугама. Резултат је то проведене анкете градске управе, у коју опозиција не вјерује, али ни сами грађани.
Добој, анкета - Фото: РТРС
Добој, анкетаФото: РТРС

У Добоју као у рају. Грађани задовољни радом јавних служби, не примједбују много на доступност информација, на транспарентност трошења буџетског новца, а немају примједби ни на рад градоначелника.

32 одсто изјаснило се да имају добру комуникацију с њим а 5 одсто као веома добру.

Опозиција сумња да је анкета намјештена. Тврде да већина грађана пита да ли градоначелник уопште постоји.

- Ако је тачно то да су грађани Добоја задовољни терминима за консултације с градоначелником, онда сам ја од данас Јапанац. Нико овдје није задовољан. Ја не знам кога сте ви питали, ово сигурно није тачно, каже Милош Букејловић, одборник СП.

Задовољне су Добојлије водоснабдијевањем, канализацијом, одржавањем локалних путева. У руралним срединама чак 48 одсто анкетираних нема примједби, што је за опозицију несхватљиво.

Тврде да има подручја којима се не може ни прићи док су под снијегом.

Зоран Благојевић, одборник СНСД-а пита се како је могуће доћи до грађана ако се за то укаже потреба, Уколико се разболе: "Како их евакуистаи- можемо хеликоптером."

Ништа боље од задовољног грађанина, али грађани Добоја далеко су од тога, кажу у Форуму за заштиту потрошача. Анкета ,кажу, није одраз реалног стања.

- То анкетирање грађана очигледно је урађено на погрешан начин. Можда није имао намјеру коју бисмо ми имали, да заиста добијемо стварно стање али не у смислу критике већ у смислу поправљања стања, наводи Снежана Шешлија, Форум за заштиту потрошача у Добоју.

Свакодневно им, увјеравају у Форуму, стижу жалбе и притужбе на јавне услуге, а дио незадовољства грађани су исказали и пред нашим камерама.

Ипак, сви се слажу да има и оних који су потпуно оправдали резултате анкете. Свој посао добро раде службеници административне службе града што је показала како анкета тако и одборници и грађани.