latinica  ћирилица
03/03/2018 |  18:41 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Случај "Миленковић": Од правде нећу одустати (ВИДЕО)

Александар Миленковић из Сарајева очекивао је судски позив од 2013. када му је комшија Сулејман Друшкић, власник хотела Белведере, из непосредне близине пуцао у главу, и само чудом промашио.
Миленковић, судски поступак - Фото: РТРС
Миленковић, судски поступакФото: РТРС

Очекивани судски позив стигао је крајем прошле године, али и бојазан да правда неће бити задовољена, јер у оптужници Тужилаштва сарајевског Кантона ни помена о покушају убиства.

Миленковић прича да га је у септембру 2013. испред хотела Белведере, надомак Клиничког центра,напао комшија Сулејман Друшкић. Физички насрнуо на њега, ударао га дршком пиштоља, а потом и запуцао.

- Нисам био сигуран да ли ме је метак окрзнуо, имао сам и гласан звук и осјећај пржења по лицу и крв ми је текла низ лобању. Видим да се могу кретати, почнем трчати иза зграда до чувара ЦУМ-а, који су ме одвели да ми санирају повреде, прича Миленковић.

У Медицинском налазу констатоване су опекотине лица изазване барутним честицама, као и повреде од удараца дршком пиштоља.

Кантонално тужилаштво дјело је окарактерисало као изазивање опште опасности и насилничко понашање.

Из Полицијске управе Кантона Сарајево још мање информација о овом случају, тек број под којим је оптужница задокументована у кантоналном Тужилаштву.

Мотиве због којих га је Сулејман Друшкић напао, наводна крађе горива, Александар Миленковић сазнао је из новина ...Каже да је хотел покривен надзорним камерама и да је ишта од Друшкићевих тврдњи истинито, вјероватно би се послужио снимцима да то докаже.

Након догађаја, који назива покушајем убиства, Александар је неко вријеме боравио у Црној Гори и за притиске на његову мајку сазнао тек по повратку. Јела Миленковић полицији је пријавила сусрете са изасланицима Сулејмана Друшкића током вечерњих шетњи са псом по насељу Вишњик ...Прича да су је Друшкићеви људи пратили.

Миленковићи не вјерују да ће правда стићи. Са Сулејманом Друшкићем, на јаввно доступне телефоне регистроване на његово име и на хотел, контакт нисмо успјели остварити.