latinica  ћирилица
04/03/2018 |  08:24 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Нове сњежне падавине успоравају саобраћај

На подручју Бањалуке и Мркоњић Града, те на дионицама у централним и сјеверозападним крајевима јутрос се, због сњежних падавина, саобраћа успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Коловози су мјестимично заснијежени на путним правцима Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар, Купрес-Шујица, Гламоч-Млиништа, Ливно-Дрвар и Босанско Грахово-Стрмица.

На путном правцу Босанско Грахово-Ресановци дува јак вјетар који ствара сњежне наносе.

Видљивост је због магле смањена на путевима на подручју Томиславграда, Гламоча и Посушја.

У вишим предјелима и преко планинских превоја због ниске јутарње температуре има поледице.

На дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор у мјесту Хрваћани на укрштању са ауто-путем према Добоју у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака. За вријеме извођења радова саобраћај ће регулисати привремена сигнализација. Предвиђено је да радови трају до 14. априла.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор и на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој. За вријеме извођења радова саобраћај регулише привремена сигнализација.

Кроз град Бијељину и даље је на снази обустава саобраћаја у улицама Српске војске и 27. марта због радова на магистралном путу Бијељина-Главичице. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због изградње водовода у челиначком насељу Шњеготина измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Укрина-Клупе. Предвиђено је да радови трају до 20. марта.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Обудовац два-Лончари. Радови на овом путном правцу требало би да трају до 30. јуна.

Због активираних клизишта једном саобраћајном траком саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До у току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, па се саобраћај одвија преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју дистрикта Брчко у току су радови на магистралном путу на дионцама Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и дистрикта/ и Брчко два /граница Српске и дистрикта/ - Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На подручју Бањалуке због изградње кружне раскрснице на Ребровцу, на магистралном путу према Челинцу измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У ФБиХ на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у тунелу Игман и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку.

На регионалном путу Михаљи-Блидиње због неповољних временских услова на снази је забрана саобраћаја за возила масе веће од три и по тоне.

Извор: СРНА