latinica  ћирилица
04/03/2018 |  10:44 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Станишићи- Трећи интернационални фестивал музике "Примавера" (ВИДЕО)

Концертом чувеног пијанисте Александра Сердара из Београда у Етно селу Станишићи код Бијељине отворен је Трећи интернационални фестивал музике "Примавера" који је окупио више од 300 младих умјетника из региона. Посљедњег дана фестивала на програму су такмичења у гитари, соло пјевању и такмичење вокалних ансамбала.
Фестивал Примавера - Фото: РТРС
Фестивал ПримавераФото: РТРС

И ове године учесници су млади умјетници из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Македоније, Словеније, Хрватске.

Такмичење се одржава у дисциплинама клавир, клавирски дуо, виолина, хармоника, флаута, гитара, те соло пјевање и вокални ансамбли. Улаз за сва такмичења и концерте слободан.

- У 20 часова је свечано проглашење побједника и коцерт побједника који ће уједно и затворити наш Трећи интеранционални фестивал музике ''Примавера''. Ове године организатор фестивала је омогућио лауреатима у свакој дисциплини и новчану награду, каже Тијана Драгојловић, Удружење грађана '' Музички умјетници Семберије'' – организатор Фестивала класичне музике ''Примавера".

Фестивал, према оцјени учесника и посјетилаца, није само промоција класичне музике него и његовање правих вриједности.

Циљ Удружења ''Музички умјетници Семберије'', организатора фестивала, јесте да се обогати културни живот у граду, понуде атрактивни садржаји и Бијељина постави на културну мапу региона.