latinica  ћирилица
04/03/2018 |  15:10 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Покрет Позитивна Српска од сада дјелује под називом "Позитивне снаге Српске" (ВИДЕО)

Покрет Позитивна Српска наставља да дјелује под називом "Позитивне снаге Српске" и поручују - новом снагом бориће се за старе циљеве, а то су прије свега култура и образовање!
Позитивне снаге Српске -
Позитивне снаге Српске

Нови назив, нови лого и нова снага за квалитетније образовање и културу у Српској. Поручују, главна намјера им је да сачувају и промовишу основне вриједности нашег народа.

- Мали народи као што је наш, мале аутономне заједнице не могу да чекају будућност ако нису укоријењене у јаку културу, духовности и пројектованом јаком образовању - истиче Далибор Рачић из Позитивне снаге Српске.

Александар Сајић такође из Позитивне снаге Српске нагласио је да су и даље отворени за оне којима је Република Српска трајно животно опредјељење и који желе да дио слободног времена удруже заједно са "Позитивним снагама Српске" да би покушали да се неке ствари покрену на боље.

Посебну пажњу, кажу, посветиће оживљавању села.

Нова снага у позитивним снагама Српске је и универзитетски професор, историчар, Горан Латиновић.

- Као историчар разумијем да је духовни преображај српског народа у сврху развоја и напретка. Као просвјетни радник знам да Република Српска има кадровских и садржајних капацитета - каже Латиновић.

Поручују, без обзира на то пред каквим проблемом се нашли само ако је човјек опредијељен и чврсто вјерује , стићи ће до циља. Управо су кажу, у свом четворогодишњем дјеловању бројним пројектима доказали да су чврсто опредијељени за очување и промоцију основних вриједности нашег народа.