latinica  ћирилица
04/03/2018 |  18:44 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Покрет "Успјешна Српска": Представљање манифеста 25. марта (ВИДЕО)

Покрет "Успјешна Српска" одржаће у Бијељини 25. марта конвенцију на којој ће представити свој манифест, односно основне идеје, постулате и правац којим ће се кретати, одлучено је на данашњој сједници Предсједништва покрета у Фочи.
Покрет Успјешна Српска - Фото: РТРС
Покрет Успјешна СрпскаФото: РТРС

Предсједник Покрета "Успјешна Српска" Златко Максимовић истакао је да се и у Српској и у БиХ може боље живјети, а да овај покрет има праве људе и идеје.

"Наш циљ је да се приближимо сваком становнику Републике Српске да бисмо сви заједно направили бољу и успјешну Српску, а самим тим и БиХ", рекао је Максимовић.

Он је рекао новинарима да је још рано говорити о томе да ли ће овај покрет на предстојећим општим изборима имати своје кандидате за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ или ће подржати кандидате других странака.

"То ће бити тема неких наредних састанака, а свакако да заинтересоване стране постоје, да су нас други звали и разговарали на ту тему, али ми не журимо. Сигурни смо да ћемо на нашој конвенцији показати нашу снагу и представити наш манифест, који ће доста тога рећи и одредити правац за наредни период", рекао је Максимовић.

Он је навео да је Покрет "Успјешна Српска" на добром путу, да дјелује у седам од укупно девет изборних јединица у Српској, те да се и у 2018. години наставља тренд ширења странке.

"У року од мјесец дана ући ћемо бар у једну од преостале двије изборне јединице, а то су Приједор и Модрича. План је да до краја године, тачније до избора, будемо присутни у свих девет изборних јединица", рекао је Максимовић.

Предсједник Општинског одбора у Фочи Момчило Станушић нагласио је да се број општинских одбора свакодневно повећава и да су у Горњем Подрињу присутни у Рудом, Новом Горажду, Калиновику, Фочи и Чајничу, а у току је формирање општинског одбора у Вишеграду.

Извор: Срна