latinica  ћирилица
05/03/2018 |  10:10 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Ивани Шпановић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Ивани Шпановић освајање златне медаље у скоку у даљ на Свјетском дворанском првенству у Бирмингему.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

"Године упорног рада, залагања и одрицања заслужено су крунисани овим великим успјехом који ће остати уписан у историји српске и свјетске атлетике.

Ово је још један велики успјех у богатој спортској каријери којим на најбољи могући начин промовишете своју државу и народ што и нас из Републике Српске чини поносним.

Желим Вам још много успјеха и великих побједа на међународним и свјетским такмичењима у годинама које долазе“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Шпановићевој је честитку упутила и предсједница Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је у честитки истакла да је Шпановићева спортским умијећем и упорношћу на најбољи начин представила Србију и учинила поносним бројне навијаче и поштоваоце атлетике у Републици Српској који са радошћу прате свако њено такмичење.

"Увјерена сам да ћете и на наредним такмичењима наставити да остварујете врхунске резултате на радост свих нас који за Вас навијамо", наводи се честитки премијерке Српске.

И предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Шпановићевој и Атлетском савезу Србије.

Чубриловић је у честитки истакао да су и грађани Републике Српске славили овај највећи резултат у историји српске атлетике, поносни на Ивану Шпановић која је актуелна европска, а сада и свјетска шампионка.

"Златна српска атлетичарка Ивана Шпановић показала је да се слава народа и своје земље на најбољи начин проноси великим трудом, залагањем и одрицањем, које потом доноси врхунски резултат. Освајањем свјетског злата, Ивана Шпановић је своје име уписала на листу најуспјешнијих који су славу спорта и српског народа пронијели широм свијета, и зато јој искрено захваљујемо на тој части", навео је Чубриловић.

Честитку Шпановићевој упутила је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић.

"У име Министарства и своје име упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања златне медаље на Свјетском дворанском првенству у Бирмингему. Златним словима сте исписали странице историје у скоку удаљ и на најљепши начин представили своју земљу, како сте увијек чинили. Ваши резултати се с великом пажњом прате и у Српској, а ви нам узвраћате на најљепши начин, најсјајнијим медаљама", наводи се у честитки Давидовићеве.

Повезане вијести:
Ивана Шпановић свјетска шампионка!