latinica  ћирилица
05/03/2018 |  12:29 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Иванић: Манастири на Космету су доказ моћи некадашње српске државе

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић приликом вишедневне посјете манастирима и црквама Српске православне цркве на Косову и Меотихији изјавио је како је послије 16 година други пут у посјети Космету.
Иванић на Космету (Фото: http://www.predsjednistvobih.ba) -
Иванић на Космету (Фото: http://www.predsjednistvobih.ba)

Нагласио је и да је сретан што се налази на том простору као и што је имао прилику да буде у Пећкој патријаршији, Дечанима и Великој Хочи, у којој према његовим ријечима живи око 700 Срба.

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић рекао је како има прилику да се захвали народу Републике Српске и свима који су свих ових година помагали на различите начине.

“Много нам значи та веза и та спона. Манастир Високи Дечани је заједнички дом цијелог нашег народа и он нам показује шта смо били, шта јесмо и шта треба да будемо“, истакао је Јањић.

Иванић је посјету је Пећкој патријаршији започео обиласком манастирског комплекса и разговором с мати Харитином, вршитељицом дужности игуманије Пећке патријаршије а настављена је обиласком манастира Високи Дечани. Од 1999. године манастир Дечани штите припадници италијанског контингента КФОР-а.

Извор: Независне новине