latinica  ћирилица
05/03/2018 |  12:49 | Аутор: РТРС

Влаховић: Реално да Србија има привредни раст од 3,5 одсто и више

Предсједник Савеза економиста Србије Александар Влаховић изјавио је данас на Копаонику да је реално да Србија ове године има привредни раст од 3,5 одсто и више.
Александар Влаховић - Фото: Screenshot
Александар ВлаховићФото: Screenshot

Он је на Копаоник бизнис форуму оцијенио да су реалне прогнозе да ће Србија 2019. године имати већи привредни раст од четири одсто.

Министар финансија Србије Душан Вујовић је истакао да је Србија отворила нову фазу у односима са Међународним монетарним фондом /ММФ/ и у дефинисању економских политика у земљи, пренијели су београдски медији.

Он је на пленарној сједници "Владина достигнућа, проблеми и решења", подсјетио да је Србија прије десетак дана закључила трогодишњи програм фискалне консолидације са ММФ-ом који је започела крајем 2014. године.

Замјеник директора ММФ-а за Европу Танос Арванитис је рекао да је ММФ имао конструктивне разговоре са Владом Србије и да су они помогли да се промјене брже спроведу.

"Наша главна порука је да је сада право време да Србија настави реформе, ојача економију, зграби шансу и успешно се учлани у ЕУ", рекао је он.

Јубиларни 25. Копаоник бизнис форум почео је јуче на Копаонику и трајаће до сриједе, 7. марта. Централна тема је "Шта после фискалне консолидације: Како фискалну стабилност мерама економске политике претворити у одржив раст и развој?".

Овогодишњи форум окупиће више од 1.000 учесника.

Извор: СРНА