latinica  ћирилица
05/03/2018 |  13:34 | Аутор: РТРС

Путин: Заштитити Русе од екстремизма

Руски предсједник Владимир Путин позвао је Федералну службу безбједности да заштити руско друштво, превасходно младе људе, од утицаја екстремизма.
Владимир Путин - Фото: Getty Images
Владимир ПутинФото: Getty Images

"Потребно је да цијели систем борбе против екстремизма функционише ефикасно", рекао је предсједник на састанку одбора ФСБ-а.

Путин је подсјетио да је на недавном састанку Министарства унутрашњих послова истакнуто да је број случајева екстремизма у порасту.

"Морамо да заштитимо људе, првенствено омладину, од оних који покушавају да заразе наше друштво агресијом и нетолеранцијом, ксенофобијом и национализмом", рекао је он, пренио је ТАСС.

Он је додао да, без обзира на то да ли је радикализам политички или идеолошки, он је по својој природи деструктиван. "Морамо да заштитимо будућност и земље и народа од ове пријетње", рекао је Путин.

Путин је посебно похвалио ФСБ због тога што су држали у тајности развој новог суперсоничног оружја о коме је он говорио у обраћању Федералној скупштини.

"Желим да истакнем да смо успјели у обезбјеђивању ефикасног оперативног контранобавјештајног заклона за ове велике пројекте. Желим да се свима вама захвалим, свима који сте учествовали у овом одговорном и сложеном задатку", рекао је Путин на састанку одбора ФСБ-а.

Он је додао да рад на тој модерној технологији траје већ годинама и да је у њега укључено више хиљада људи, стотине тимова за дизајн и истраживачки рад и руске индустријске компаније.

Извор: СРНА