latinica  ћирилица
05/03/2018 |  14:13 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Дуњић отпремнину уплатио у хуманитарне сврхе

Самостални посланик у Народној скупштини Републике Српске Славко Дуњић уплатио је у хуманитарне сврхе 8.797 КМ отпремнине коју је добио након пензионисања.
Славко Дуњић - Фото: СРНА
Славко ДуњићФото: СРНА

Дуњић је рекао да је од укупног износа отпремнине за деветочлану младу породицу Гајић из Романоваца код Градишке, о којој води бригу већ дуже вријеме, уплатио 4.300 КМ.

Он је навео да је у у Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења стања и повреда дјеце у иностранству и Хуманитарној организацији "Нарцис" из Градишке уплатио по 500 КМ, а одређена средства у добротворне сврхе за цркве.

Дуњић је рекао да овим гестом не жели да се хвали, већ да буде подстрек за друге људе који желе да учествују у хуманитарним и другим активностима.

Он је навео да је у 2017. години напунио 65 година живота и нешто више од 40 година стажа.

"Према Закону о ПИО и Закону о раду Републике Српске морао сам прихватити да будем пензионисан. Након што сам прихватио да будем пензионисан, прави се рјешење о престанку радног односа, односно одређена отпремнина", рекао је Дуњић, додајући да је конференцију за новинаре сазвао након што су неки медији објавили информацију о његовом пензионисању.

Извор: СРНА