latinica  ћирилица
05/03/2018 |  15:23 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

У Индустријској зони "Целпак" почиње изградња савремене саобраћајнице (ВИДЕО)

У Индустријској зони "Целпак", почиње изградња савремене саобраћајнице, коју заједнички финансирају Град Приједор и Америчка агенција за међународни развој, УСАИД. Вриједност радова је око 716.000 марака.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Ријеч је о модерној саобраћајници, која ће омогућити лакши улаз и излаз из Индустријске зоне „Целпак“ и скратити транспортни пут предузећима. Пружаће се од приједорског Пословног центра, кроз Индустријску зону до саобраћајнице која пролази поред Металне индустрије. У Градској управи кажу да ће то бити то једна од најљепших приједорских улица.

Имаће пјешачку зону, тротоаре, уличну лед расвјету и биће урађена по највишим стандардима.

Укупна вриједност пројекта је око 716.000 марака, од чега ће из градског буџета бити обезбијеђено око 346.000 марака, док ће остатак обезбиједити амерички УСАИД. Највећи значај тзв. „цесте 105“ је у обезбјеђивању инфраструтуре за све потенцијалне улагаче, међу којима је већ сада извјестан долазак словеначког „Колектора“.

"У наредном периоду прва ће бити смјештена хала „Колектора“, а очекујемо и друге инвеститоре. Остала нам је површина од четири хектара, па ћемо видјети да смјестимо још неке инвеститоре. Углавном, том цестом биће омогућен приступ инфраструктури -струји, води, канализацији, расвјети и све што је потребно једном инвеститору", истиче Мише Рељић,директор Агенције за локални развој „ПРЕДА“ Приједор.

Изградња почиње чим то дозволе временски услови. Извођач радова је предузеће „Приједор путеви“, а саобраћајница би требало би да буде изграђена до краја јуна.