latinica  ћирилица
05/03/2018 |  15:23 ⇒ 18:31 | Аутор: РТРС

Од 16. до 20. маја у Трнову Свјетско првенство у риболову (ВИДЕО)

Од 16. до 20. маја, у Источном Сарајеву биће одржано Свјетско првенство у риболову, категорија спин. Домаћин првенства је Спортско-риболовни савез БиХ, а суорганизатор Спортско-риболовно друштво Жељезница Источно Сарајево.
Ријека Жељезница у Трнову - Фото: РТРС
Ријека Жељезница у ТрновуФото: РТРС

Ријека Жељезница у мјесту Кијево је због ширине и приступачности, идеална за ову нову спортску дисциплину и то је био и пресудило да Источно Сарајево и добије ово такмичење. Већ су почеле припреме стаза за такмичење и очекује се да ће до маја све бити спремно.

"Велики је задатак што ћемо донијети и одлуку да још једном извршимо чишћење комплетне ријеке чим се отопи овај снијег да би што спремније дочекали ово првенство", истиче Ђорђе Клепић, предсједник Спортско-риболовног савеза БиХ.

Ово првенство биће одржавано на територији општине Трново, а то ће бити прилика да се ова општина и град Источно Сарајево представе у најбољем свјетлу и покажу своје туристичке потенцијале.

У априлу, мјесец дана прије Свјетског првенства на ријеци Жељезници, биће организован и међународни куп који ће бити увертира пред предстојеће Свјетско првенство на којем се очекује долазак од 15 до 20 репрезентација из цијелог свијета са око 200 такмичара.