latinica  ћирилица
05/03/2018 |  15:25 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Укинуто ванредно стање у општини Петровац-Дринић

Ванредно стање проузроковано снијежним падавинама у општини Петровац-Дринић данас је укинуто, а настава би у школама у Крупи на Уни требало да буде настављена у сриједу – саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

У овој институција наглашавају да су водостаји свих већих ријека у Српској знатно испод коте редовне одбране и да је испорука електричне енергије и воде потрошачима уредна.

Метеoролози предвиђају да ће се вријеме слично данашњем задржати до четвртка, што значи да неће бити услова за изливање водотока. Увјеравају да не треба да бринемо ни због повећања темературе ваздуха, које се очекује крајем седмице.

"Могућност поплава или изливања водотока највише ће зависти од наглог отапања снијега, наглог повећања температуре и падавина. Као што видимо, падавине ће бити до четвртка, а јаче отопљавање послије тога. Онда је очекивати да те ситуације буду мање изражене, тако да не можемо рећи да их неће бити, али у сваком случају, погодује да их не буде”, изјавио је Игор Ковачић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода.