latinica  ћирилица
06/03/2018 |  07:40 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Обиљежена година успјешног рада Факултета безбједносних наука (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је свечано обиљежена година успјешног рада Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.
Годишњица рада Факултета безбједносних наука - Фото: РТРС
Годишњица рада Факултета безбједносних наукаФото: РТРС

Обиљежавању су присуствовали предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић.

Декан Факултета, на којем наставу похађа 200 студената, Предраг Ћеранић је најавио отварање мастер студија и захвалио на подршци Универзитету, партнерским факултетима у Србији и, посебно, Влади Републике Српске. Наглашено је да су сви свршени студенти ове високошколске установе запослени.

- Мислим да је Влада Републике Српске, заједно са  Универзитетом, донијела добру долуку када је Вишу школу унутрашњих послова транформисала у Факултет безбједносних наука. Доживаљавам то као искорак и чињеницу да идемо у сусрет свим изазовима глобалног свијета. Јако је важно да Република Српска има своје факултете безбједносних наука - рекла је премијерка Републике Српске.

Министар Лукач је рекао да су сви студенти овог факултета обучени и школовани на високом нивоу и да ће допринијети очувању безбједности у Републици Српској.

Ћеранић је истакао да су сви свршени студенти Факултета  безбједносних наука запослени, углавном у Министарству унутрашњих послова.

- Уписне квоте договарамо са ресорним министрима Малешевићем и Лукачем, јер не желимо да наши студенти заврше на Заводу за запошљавање. Тренутно нема ниједног незапосленог - навео је Ћеранић.

Факултет безбједносних наука је настао трансформацијом Високе школе унутрашњих послова која је дјеловала у оквиру Министарства унутрашњих послова Републике Српске у организациону јединицу Универзитета у Бањалуци.

Годишњица рада Факултета безбједносних наука

У складу са рјешењем Министарства просвјете и културе Републике Српске, настава на Факултету изводи се на студијском програму Безбједност и криминалистика, а по завршетку студија стиче се звање дипломирани правник безбједности и криминалистике.

Декан Факултета Предраг Ћеранић био је гост у нашем Јутарњем дневнику. Ћеранић је говорио о резултатима рада и плановима за наредни период.