latinica  ћирилица
06/03/2018 |  08:25 | Аутор: РТРС

Савјет министара данас о измјенама Закона о финансирању институција БиХ

Савјет министара разматраће данас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о финансирању институција БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и информација о одржавању трећег састанка Одбора за стабилизацију и придруживање између БиХ и ЕУ 27. марта, саопштено је из Савјета министара.

Пред министрима ће се наћи нацрт одлуке о ратификовању амандмана на Споразум о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са Регионалним стамбеним програмом и у вези са другим потпројектом у оквиру Пројекта стамбеног збрињавања у БиХ.

Савјет министара размотриће информацију о реализацији Програма помоћи за превенцију, спремност и одговор на поплаве земљама западног Балкана, Албаније и Турске - IPA FLOODS.

На дневном реду је извјештај о спроведеним активностима на реализацији Акционог плана за заштиту од поплава и управљање ријекама у БиХ 2014 – 2017, за период јуни 2016 - јуни 2017. године.

Биће разматран и извјештај о учешћу припадника Оружаних снага БиХ и полицијских службеника у операцијама подршке миру у периоду од 1. јула до 31. децембра 2017. године.

Пред министрима ће се наћи приједлог закључка о давању овлаштења министру спољне трговине и економских односа БиХ за потписивање посебног споразума са Шведском агенцијом за развој и сарадњу за потребе спровођења посебног пројекта "Јачање извозног потенцијала и побољшање конкурентности БиХ пољопривредних произвођача".

Савјет министара размотриће информацију о арбитражном поступку по тужби тужилаца Нита Гапта, Навина Агарвала и "Аша индустрис" против БиХ ради накнаде штете, а у вези са улагањем тужилаца у "Крајина осигурање" из Бањалуке.

Извор: СРНА