latinica  ћирилица
06/03/2018 |  11:12 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Београд: Дочек за Шпановићеву у Атлетској дворани на Бањици

Свјетској шампионки у скоку у даљ Ивани Шпановић приређен је свечани дочек у Атлетској дворани на Бањици.
Ивана Шпановић - Фото: Novosti.rs
Ивана ШпановићФото: Novosti.rs

За разлику од традиционалног мјеста успјеха српских спортиста-балкона Скупштине Београда, Атлетски савез Србије је због хладног времена одлучио да дочек приреди у затвореном.

Конференција за медије заказана је за 13 сати у просторијама Атлетске дворане када ће Шпановићева изнијети утиске послије освајања златне медаље са дворанског Свјетског првенства у Бирмингему.

Шпановићева је у недјељу, најбољим скоком од 6,96 - рекордним ове године у свијету, освојила свјетско злато и исписала највећи успјех српске атлетике у историји.

Предсједник Србије Александар Вучић примио је Ивану Шпановић и освајаче медаља на Европском првенству у стрељаштву.

Послије пријема, Шпановићева је признала новинарима да би била веома незадовољна да у Бирмингему није освојила златну медаљу.

 "Коначно злато, баш као што сте и ви у медијима прокоментарисали. Стварно тако мислим, послије толико успјешних и мање успјешних такмичења на Свјетским првенствима коначно сам успјела. Ово је било такмичење гдје бих се послије девет освојених медаља осјећала врло незадовољно да нисам успјела. То не кажем зато што желим, него смо се спремали и мислим да сам сазрела за злато", рекла је Шпановићева.

Према њеним ријечима, у таквој ситуацији остало је само да се концентрише на такмичење.

"Знала сам да са оним што могу да произведем могу да рачунам на неку медаљу и трудила сам се да ме ништа не поремети и изведем скок који ће бити довољан за злато. Рачунала сам да ће бити потребан скок од седам метара, али услови су били такви да је на крају и скок мањи од седам (6,96) био довољан и уједно је водећи на свјетској листи".

Сада слиједи одмор и припреме за Европско првенство на отвореном у Берлину у августу, гдје брани златну медаљу.

"У принципу, послије три освојена злата на Европским првенствима опет се појављујем као фаворит, браним титулу, желим да се појавим тамо, побиједим и изборим мјесто у репрезентацији Европе за континенатлни куп. То стварно желим, послије иде Дијамантска лига и још пар јаких тамичења и митинга. Сад ми је битно да се мало одморим, одморим стопало, а кад крену припреме знамо шему и ту нема проблема", закључила је Шпановићева.

Извор: РТС