latinica  ћирилица
06/03/2018 |  11:55 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

Отказана Комисија за сукоб интереса

Комисија за одлучивање о сукобу интереса ни данас, због недостатка кворума, није одржала сједницу, којој није присуствовао ниједан члан из реда српског народа.
Сарајево - Комисија БиХ за одлучивање о сукобу интереса - Фото: СРНА
Сарајево - Комисија БиХ за одлучивање о сукобу интересаФото: СРНА

Предсједавајући Комисије Јасмин Емрић /А-СДА/ рекао је да је одсуство правдао Ђорђо Крчмар, а да је Средоје Новић раније најавио да неће присуствовати сједницама ове комисије у складу са одлуком Клуба посланика СНСД-а да напусти парламентарне комисије.

"Драган Анђелић поднио је неопозиву оставку на функцију замјеника директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције у БиХ, тако да аутоматски и није више члан Комисије за одлучивање о сукоба интереса", навео је Емрић.

Међу нацртима одлука о којима је требало да се изјасни ова комисија налазе се и предмет предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића, те посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Заима Бацковића.

Комисију за одлучивање о сукобу интереса чине представници Представничког дома парламента БиХ Ђорђо Крчмар, Борјана Кришто и Јасмин Емрић, делегати у Дому народа БиХ Средоје Новић, Сафет Софтић и Бариша Чолак, те директор и замјеници директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције у БиХ Хасим Шаботић и Драган Слипац.

Извор: СРНА