latinica  ћирилица
06/03/2018 |  14:33 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Најгледанији руски филм "Лед" стиже у кина (ВИДЕО)

Један од најгледанијих руских филмова у историји "Лед", режисера Олега Трофима, са српским глумцем Милошем Биковићем, Аглајом Тарасовом и Александром Петровом у главним улогама, од сутра је у кинима у Србији.
Филм "Лед" (фото:cineplexx.rs) -
Филм "Лед" (фото:cineplexx.rs)

Емотивна и истинита прича о дјевојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и постане шампион свијета у клизању, у Русији обара све рекорде гледаности.

- "Лед" је филм који говори о односу између амбиције, љубави и среће и о томе да је потребно, у правилним пропорцијама, свој живот расподијелити између та три стремљења - рекао је Милош Биковић, један од најтраженијих младих глумаца и у Србији и у Русији.

Овај филм је до сада зарадио више од милијарду рубаља, али то сигурно није крај, јер се ова романтична прича тек спрема да освоји свјетско тржиште.

- "Лед" је био најгледанији филм у Русији првог дана приказивања. Протеклог викенда премијерно је приказан у Кини, такође у рекордном броју биоскопа - открива Биковић.

Разнолике филмске улоге које је до сада тумачио захтијевале су и различите припреме, каже Биковић и признаје да му је због тренинга клизања на леду рад на овом филму био најтежи.

- Сваки лик има свој развојни пут, али сада сам, осим стандардне психолошке анализе, морао да научим и покрете на леду, начин размишљања људи који се баве умјетничким клизањем. Хтио сам да мој лик не буде само антихерој који утиче на несрећу главне јунакиње већ да га разумијемо и као човјека - објашњава Биковић.

О његовој популарности у Русији свједочи и податак да је 1. марта премијеру имао још један филм са Биковићем у главној улози. Ријеч је о фантастичној авантури/трилеру "Изван границе реалности", у којој игра раме уз раме са шпанском звијездом Антониом Бандерасом.

За улогу пљачкаша казина који посједује натприродне моћи, Биковић је добио и своју прву награду - за откриће године, на фестивалу Лос Анђелес - Италија. Због свог препуног радног календара, Биковић није могао да буде у Лос Анђелесу и лично прими признање за откриће године, а то је умјесто њега учинила нњегова пријатељица и колегиница Јелисавета Орашанин Теодосић.

Извор: Вечерње