latinica  ћирилица
06/03/2018 |  20:45 | Аутор: РТРС

Захарова: Лондон да истражи случај прије него што оптужи Москву

Русија позива Велику Бритранију да истражи случај бившег руског обавјештајца Сергеја Скрипала прије него што напрасно окриви Москву, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова  (Фото: Sputnik/ Евгений Биятов) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/ Евгений Биятов)

Британски медији јуче су пренијели да је Скрипал /66/, који је радио као двоструки агент, заједно са својом кћерком отрован непознатом супстанцом у енглеском граду Салисбурију.

Из полиције је саопштено да су Скрипал и његова кћерка пронађени без свијести на клупи у трговинском центру у недјељу, 4. марта.

Портпарол руског предсједника Дмитриј Песков је раније данас изјавио да Кремљ нема информације о томе са чим би инцидент могао бити повезан.

Песков је додао да Русија није добила захтјев да помогне у истрази, али је додао да је Москва увијек отворена за сарадњу, пренио је ТАСС.

Руска Федерална служба безбједности /ФСБ/ је ухапсила Скрипала 2004. године, након чега је он осуђен на 13 година затвора због велеиздаје. Бивши пуковник је шест година касније изручен САД као дио размјене особа које су осумњичене за шпијунирање.

Извор: СРНА