latinica  ћирилица
07/03/2018 |  12:55 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Голић: Вукота Говедарица врши политички притисак на Министарство

"Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију и ја лично већ неколико дана трпимо непримјерен притисак од представника опозиције, који се, ничим изазвани, покушавају легитимисати као странка у поступку `Вулићи против Гранд трејда`“, наводи се у саопштењу министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Сребренке Голић, које преносимо у цјелини.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

Вукота Говедарица је само један у низу који покушава на овај начин добити више медијског простора, и који понавља исте неутемељене оптужбе, на које сам већ одговорила његовом страначком колеги, умјесто да јавно каже откуд толики интерес за овај предмет и да ли су он или партија на чијем је челу, странка у поступку, пошто у списима овог предмета то не стоји, а они се понашају као да јесу.

У Министарству се, од кад је господин Говедарица на политичкој сцени, рјешавало много сложенијих предмета него што је овај, али он никад до сада није јавно иступао и отворено заступао једну странку у поступку, због чега и тврдимо да се ради о самопромоцији и политичком притиску на Министарство. 

Вукота Говедарица, школујући се за наставника физичког васпитања није изучавао ни процесно ни управно право и не мора знати разлику између процесних и материјалних чињеница, не мора знати ни шта је управни поступак, а шта управни спор.

Није проблем што он лично то не зна, али јесте проблем да као предсједник највеће опозиционе странке, народни посланик и неко ко је кандидат за предсједника Републике Српске, самоувјерено прича о нечему што не разумије и тако покушава обмањути јавност.

Вјерујемо да у СДС има стручњака у области права и у области грађења и било би мудро да их је Вукота Говедарица консултовао прије него што је иступио у јавности као да је странка у поступку и показао елементарно незнање. И писмо које је упутио Високом судском и тужилачком савјету говори о његовој неупућености и некомпетентности.

Зарад јефтиних политичких поена и властите промоције предсједник СДС, Вукота Говедарица се умијешао у овај предмет, настављајући да злоупотребљава породицу Вулић и свјесно врши политички притисак на Министарство и на мене лично, и то у дану када је, по пресуди Окружног суда Бањалука, заказана усмена расправа странака у овом предмету.