latinica  ћирилица
07/03/2018 |  14:06 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Незадовољство због Одлуке о именовању генерала

Самостални посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Борислав Бојић изразио је незадовољство Приједлогом одлуке Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.
Борислав Бојић - Фото: РТРС
Борислав БојићФото: РТРС

Бојић је рекао да је због тога тражио да ова тачка буде скинута са дневног реда и Заједничке комисије за одбрану и безбједност и данашње сједнице Представничког дома.

Према његовим ријечима, бх. парламент не може да промијени ту одлуку, али има право да пита и искаже свој став.

Бојићу је засметало што Предсједништво БиХ именује генерала Зорана Дуновића /1963/, а пензионише Драгана Вуковића /1965/.

"Мени је то нелогично. Вјероватно за то постоје оправдања, али нисам сигуран да их има. Знајући генерала Вуковића лично, као команданта 16. бригаде, тврдим да је изузетно образован и способан. Он је војник од главе до пете и зато не могу да схватим да неко жели да га мијења неким ко је, вјероватно, такође способан, али ја то не знам, знам само да је старији", рекао је Бојић.

Пред посланицима Представничког дома данас ће се наћи Приједлог одлуке о потврђивању одлуке Предсједништва БиХ о именовању професионалних војних лица на формацијска мјеста генерала у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ.

Извор: СРНА