latinica  ћирилица
07/03/2018 |  17:20 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Галић: Откривено 87 илегалних миграната на подручју Херцеговине

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је у Требињу да је од 1. јануара до 6. марта 2018. године на подручју Источне Херцеговине у илегалном преласку границе откривено 87 илегалних миграната.
Илегални мигранти (Фото: Гранична полиција) -
Илегални мигранти (Фото: Гранична полиција)

Током радног састанка са начелником Теренске канцеларије Југ Чапљина Робертом Перићем и руководиоцима унутрашњих јединица, Галић је рекао да је у истом периоду на подручју источне Херцеговине 396 лица спријечено да уђе у БиХ на начин да су одустали од покушаја преласка границе због ангажовања полицијских службеника на самој граничној линији с Црном Гором.

Он је додао да илегални мигранти, који најчешће долазе из Сирије, Палестине, Алжира, Пакистана и Либије, територију БиХ покушавају користити као транзитно подручје за одлазак у земље ЕУ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Током сусрета разговарано је и о актуелној ситуацији и мјерама које се предузимају у сузбијању илегалних миграција, активностима у области граничне контроле и надзора границе као и резултатима рада ове теренске канцеларије.

Галић је похвалио рад Теренске канцеларије Југ Чапљина која је упркос недостатку полицијских службеника успјела одговорити на појачан миграцијски притисак и друге безбједносне изазове.

Протеклих мјесеци у зони одговорности ове теренске канцеларије евидентиран је повећан број покушаја илегалних прелазака границе држављана земаља високог миграцијског ризика.

Извор: СРНА