latinica  ћирилица
07/03/2018 |  18:31 ⇒ 08/03/2018 | 14:12 | Аутор: РТРС

Наставља се осипање СДС-а; Зашто је Бојић напустио странку? (ВИДЕО)

Наставља се осипање СДС-а! Странку је напустио Борислав Бојић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.
Борислав Бојић - Фото: СРНА
Борислав БојићФото: СРНА

У паузи засједања, саопштио је да напушта Клуб те странке, и најавио да ће убудуће дјеловати као самостални посланик. У СДС-у затечени. Лидер странке, који је јуче увјеравао да Бојић остаје, данас каже да ће с њим разговарати о разлозима одласка.

Након Огњена Тадића и Ђорђа Крчмара, редове СДС-а у Сарајеву напустио је дугогодишњи посланик у Народној скупштини Републике Српске и ПС БиХ Борислав Бојић.

- Ја од овог тренутка у ПС БиХ дјелујем као самостални посланик, јер се СДС оудаљио од изборне идеје СДС-а , не може СДС да води политику само на релацији Лукавуица Маријин Двор а на штету Крајине. Чим изађете из Клуба изашли сте из странке - каже Бојић.

Претходних дана спекулисало се да је Бојић на излазним вратима СДС-а. Данас је то потврдио и тако демантовао сада већ свог бившег страначког шефа Вукоту Говедарицу, који је јуче тврдио да су наводи о Бојићевом одласку из СДС-а најобичнији спин.

У СДС-у данас невјерица, изненеђење. Дојучерашњи колега из Клуба Младен Босић каже да је потресен, а да је иступање Борислава Бојића, велики ударац за странку.

- Изненађен сам да је господин Бојић саопштио да излази из странке и Клуба, нисам ништа могао да наслутим - напомиње Босић.



Иступање Борислава Бојића из СДС-а није инцидент већ појава.То је посљедица политике дистанцирања од Републике Српске и приближавања политичком Сарајеву, кажу у СНСД-у.
 
- Претпостављам да је то било значајно код госпопдина Бојића који је донио одлуку да не буде у екипи којој је много ближи Бакир Изетбеговић него Милорад Додик и институције Републике Српске - поручује Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ .

Иако је саопштио да ће дјеловати као самостални посланик већ се спекулише коме ће се Бојић приклонити. Индикативно је да је Ђорђо Крчмар најавио формирање Клуба ДНС-а у Представничком дому, за шта су му потребна три посланика. Крчмар може да рачуна на Јована Вуковљака и није искључено да са Бориславом Бојићем комплетира Клуб. Крчмар је, по изласку из СДС-а, упозорио да је ова странка запоставила западни дио Републике Српске и да је у главним органима странке имала само једног човјека из Крајине.