latinica  ћирилица
07/03/2018 |  19:23 ⇒ 19:23 | Аутор: РТРС

Партизан бољи од Рада за наговјештај изласка из кризе

Фудбалери Партизана савладали су екипу Рада са 3:1, у утакмици 26. кола Суперлиге Србије. Црно-бијели се поново мучили, али заслужено стигли до 16. побједе у шампионату. Тошић, Здјелар и Тавамба стријелци за Партизан, Волков са бијеле тачке за Рад.
Партизан - Рад - Фото: РТС
Партизан - РадФото: РТС

Фудбалери Партизана забиљежили су 16. побједу у шампионату, постигли три поготка, али и поред тога нису одушевили игром.

Ипак, црно-бијелима је побједа над Радом била неопходна за излазак из кризе, а наговјештај доброг резултата био је погодак Зорана Тошића у 17. минуту из слободног ударца.

Партизан је имао још неколико прилика за гол, а најбољу је пропустио леви бек Милетић, који је, на асистенцију Саше Илића, погодио пречку гола Стевановића.

Рад је изједначио у 40. минуту. Лутовац је побегао Остојићу, који га је оборио у казненом простору, а сигуран извођач најстроже казне био је Владимир Волков, бивши фудбалер црно-бијелих.

Партизан је нападао у другом дијелу, што је донијело резултат у 70. минуту. Саша Здјелар добро се снашао у шеснаестерцу противника и постигао други погодак у црно-бијелом дресу.

Коначан резултат поставио је Леандре Тавамба у 89. минуту, послије још једне асистенције Саше Илића.

Партизан је други на табели Суперлиге са 55 освојених бодова, 11 мање од водеће Црвене звезде, која касније у Новом Саду игра дерби кола против Војводине.

Рад је остао претпосљедњи на табели са 18 освојених бодова.

Извор: РТС