latinica  ћирилица
08/03/2018 |  08:53 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Најлошија утакмица Богдановићеве НБА каријере

Богдан Богдановић пружио је најлошију партију од када је стигао у НБА лигу и Сакраменто Кингсе прошлог љета.
Богдан Богдановић - Фото: B92
Богдан БогдановићФото: B92

Тим из главног града Калифорније поражен је код куће од Њу Орлеанс Пеликанса 114:101, а српски репрезентативац први пут није имао нити један поен - промашивши свих девет шутева из игре (0/6 за два, 0/3 за три).

Боги је за 26 минута на паркету успио да ухвати четири скока и подијели три асистенције, односно да украде једну лопту и изблокира шут ривала.

Најбољи код домаћих био је Бади Хилд са 20 поена и пет скокова, ветеран Зек Рендолф додао је исти број ухваћених лопти и поен мање, Френк Мејсон додао је 16 уз шест асистенција, док су Џастин Џексон и Скал Лабисије забиљежили по 14.

Гости су већ послије пет минута преузели контролу и без већих проблема контролисали сусрет до самог краја. Такође, изједначили су рекорд франшизе са десет узастопних побједа, али је све то пало у други план када је Ентони Дејвис, далеко најбољи играч тима и један од најбољих у лиги, у трећем кварталу изврнуо зглоб.

"Обрва" се више није враћао у игру, а, иако за сада нема информација, не би требало да се ради о тежој повреди.

Пеликансе је предводио све бољи Никола Миротић са 26 поена и десет скокова, најбоље га је пратио Џру Холидеј са 23, уз осам асистенција и три крађе, а Дејвис је до тренутка док се није повредио убацио 17 поена и ухватио пет лопти.

Екипа из Луизијане сада има скор 38-26 и у озбиљној је конкуренцији за треће мјесто Запада пред плеј-оф, али је, исто тако, и само четири побједе далеко од десетопласиране Јуте Џез или Денвер Нагетса.

С друге стране, овај пораз не мијења ништа у сезони Кингса који су 12. у истој Конференцији са 20. тријумфа и 45 неуспјеха.

Извор: Б92