latinica  ћирилица
08/03/2018 |  11:00 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Билећа: До краја године зграда за избјегле и расељене (ВИДЕО)

До краја године у Билећи би требало да буде изграђена зграда за смјештај избјеглих и расељених породица. Пројекат за зграду и новац обезбијеђени су путем Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске. Извођач радова уведен је у посао.
Билећа - Пројекат зграде за избјеглице - Фото: РТРС
Билећа - Пројекат зграде за избјеглицеФото: РТРС

Будућа стамбена зграда први је намјенски објекат за избјегла и расељена лица који се финансира донаторским средствима, кроз регионални програм стамбеног збрињавања. Општина Билећа, након аплицирања, обезбиједила је локацију за објекат.

На састанку представника Министарства, Општине Билећа, предузећа Енергетик, које је извођач радова, и локалних предузећа у чијој надлежности је локална инфраструктура, договорена је динамика радова. Петнаест породица, које су добиле рјешења, живе у алтернативном смјештају.

- Изградњом ове зграде биће ријешен проблем стамбеног збрињавања лица која су привремено смјештена у алтернативном смјештају - наводи Милорад Радовић, замјеник начелника општине.

Немања Гавриловић, виши стручни сарадник у Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске, каже да је пројекат реализован у сарадњи са општином Билећа која је била обавезна изда грађевинску дозволу и обезбиједи прикључке инфраструктуру.

Рок за завршетак објекта је 300 дана, а вриједност инвестиције је 900.000 КМ. Дугогодишњи проблем стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица у Билећи овим неће бити у потпуности ријешен. Кров над главом чека још мањи број избјеглих и расељених лица.