latinica  ћирилица
08/03/2018 |  21:29 ⇒ 22:59 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Арсенал прејак за Милан, Лион славио у Москви

Екипа Арсенала побиједила је Милан са 2:0 у првом мечу осмине финала Лиге Европе.
Фудбалери Арсенала (Фото: AP Photo/Antonio Calanni) -
Фудбалери Арсенала (Фото: AP Photo/Antonio Calanni)

У дербију ове фазе другог по рангу такмичења изабраници Арсена Венгера заслужено су дошли до побједе над "росенерима" и налазе се на корак до четвртфинала.

"Тобџије" су меч ријешиле у првом полувремену када су постигле оба гола.

Озил је у 15. минуту послао добар пас Михтаријану који се налазио на лијевој страни. Офанзивни везни Арсенала финтом је преварио чувара и снажним ударцем савладао Донаруму.

Могао је Милан до изједначења крајем првог дијела игре, када је Бонучи главом шутирао мало поред гола, међутим умјесто тога примили су још један.

У четвртом минуту надокнаде првог полувремена Озил је мајсторском асистенцијом упослио Рамзија, који је се умало ушетао у гол након што је обишао голмана Милана.

Током другог полувремена нисмо гледали много акције и Арсенал је заслужено дошао до побједе и корака до четвртине финала Лиге Европе.

Фудбалери Борусије из Дортмунда поражени су пред домаћом публиком од Салцбурга са 2:1. Послије првих 45 минута игре није било голова, па смо тако у наставку видели расплет ситуације.

Гости из Аустрије до гола предности дошли су у 49. минуту када је Бериша био прецизан са линије пенала.

Само седам минута касније на семфору било је 0:2. Бериша се нашао у шанси и феноменалним ударцем послао лопту иза леђа голмана Буркија.

Домаћи састав успио је да смањи на преко Ширлеа на 1:2 у 62. минуту, али је било све што смо видјели од голова на мечу. У преостала два меча термина од 19.00, Атлетико Мадрид убедљиво је побиједио Локомотиву из Москве са 3:0, док је Лион славио на гостовању против московског ЦСКА.

Голове за "јорганџије" постигли су саул у 22, Коста у 47. и Коке у 90. минуту. Српски фудбалер Немања Пејчиновић одиграо је свих 90 минута за госте из Моксве.

Са друге стране француском клубу био је потребан само један гол да дођу до тријумфа. Јунак је Марсело који је у 68. минуту савладао Акинфеева.

Лацио је на свом стадиону ремизирао са Динамом из Кијева - 2:2. Спортинг је савладао Викторију из Плзења са 2:0, док је Лајпциг био бољи од Зенита са 2:1.

Марсеј је побиједио Атлетик из Билбаа са 3:1.

Реванши су на програму за седам дана.

Извор: Б92/РТРС