latinica  ћирилица
10/03/2018 |  08:53 | Аутор: РТРС

Топлије и промјенљиво облачно, до 18 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити топлије и промјенљиво облачно вријеме уз сунчане интервале и дневну температуру до 18 степени Целзијусових.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Јутрос је мало до умјерено облачно, око ријека и по котлинама понегдје магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус три на истоку од шест степени Целзијусових на западу, а највиша дневна од 11 до 18, у вишим предјелима на западу и мјестима са маглом шест степени Целзијусових.

Током дана топло уз сунчане периоде и пролазну облачност. Више облака биће на југозападу и у централним предјелима гдје се понегдје може јавити слаба краткотрајна киша.

Вјетар ће бит слаб до умјерен јужни и југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 8.00 часова: Рудо и Соколац минус три, Бјелашница минус два, Вишеград, Невесиње, Хан Пијесак, Шипово и Источно Сарајево, Билећа, Нови Град, Приједор, Фоча и Котор Варош нула, Гацко и Добој један,
Сребреница и Сарајево два, Градишка, Калиновик, Мркоњић Град, Тузла и Рибник три, Бијељина, Зворник, Мраковица, Србац и Требиње четири, Ливно, Бањалука и Кнежево пет, Мањача и Мостар шест, Крупа на Уни и Крупа на Врбасу осам, Неум 10 степени Целзијусових.

Висина снијега: Мркоњић Град четири, Рибник шест, Хан Пијесак седам, Нови Град 10, Крупа на Уни 28, Мраковица 60 центиметара.

Извор: СРНА