latinica  ћирилица
10/03/2018 |  19:06 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Актив жена СНСД-а Бањалуке, Теслића и Добоја обиљежио Дан жена

Поводом Дана жена, Градска организација Актива жена СНСД-а Бањалука организовала је прославу за своје чланице, којој су присуствовали и потпредсједница странке Жељка Цвијановић, предсједница Актива жена Нада Тешановић и предсједник Градског одбора партије Игор Радојичић.
ГО Актива жена СНСД Бањалука обиљежила Дан жена -
ГО Актива жена СНСД Бањалука обиљежила Дан жена

Обиљежавање 8. марта, за чланице СНСД-а, организовано је и у Теслићу и Добоју.

Жене у СНСД-у имају веома важну улогу, што потврђује и чињеница да је прва премијерка у историји Српске именована управо из ове странке, а жене заузимају и бројне руководеће позиције у републичким предузећима и институцијама, поручено је са обиљежавања Дана жена у Бањалуци.

"Желимо видјети да и на локалном нивоу имамо такво присуство жена на важним фунцијама и задовољна сам што успијевамо сваки пут и када имамо локалне изборе да изњедримо наше женске кандидате", каже Жељка Цвијановић потпредсједница СНСД-а.

Предсједница Актива жена СНСД-а Нада Тешановић рекла је да равноправност жена још није постигнута у довољној мјери, без обзира колико је Влада Српске урадила на побољшању њиховог положаја, доносећи Закон о заштити од насиља, те уводећи матерински додатак од 405 КМ за незапослене породиље.

"Жене још трпе и пате и пред нама је велики задатак да стално мислимо како побољшати положај жена, те о побједи СНСД-а на наредним изборима, како бисмо наставили све оно што смо започели", истакла је предсједница Актива жена СНСД-а Нада Тешановић.

У Бањалучком СНСД-у одлучили су да средства која су била намијењена куповини ружа за чланице странке, ове године уплате у Фонд солидарности за лијечење дјеце од ријетких болести.

Премијерка Жељка Цвијановић, с предсједником општинског одбора у Теслићу, Драганом Богданићем, срећан осми март пожељела је и чланицама СНСД-а у Теслићу, а након тога и у Добоју, заједно с предсједником Градског одбора странке, Урошем Гостићем.