latinica  ћирилица
11/03/2018 |  11:43 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

Мустафа Хасанбашић предат полицији у Бањалуци

Мустафа Хасанбашић из Тешња, који је ухапшен на подручју Маглаја због покушаја убиства полицијских службеника у добојском насељу Миљковац, предат је Управи за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, сазнаје Срна.
Мустафа Хасанбашић - Фото: Глас Српске
Мустафа ХасанбашићФото: Глас Српске

Хасанбашић ће по завршетку испитивања у полицији данас бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука на даље поступање.

Послије вишечасовне потјере, Хасанбашић је ухапшен јуче око 16.15 часова у маглајском мјесту Јабланица, а током прошле ноћи предат је Управи за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске.

Хасанбашић је ухапшен захваљујући сарадњи полицијских службеника Полицијске управе Добој и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Хасанбашић и Бењамин Ћосовић из Тешња у петак, 9. марта, у добојском насељу Миљковац отворили су ватру на припаднике полиције, а потом је дошло и до физичког обрачуна двојице Тешањаца са добојским полицајцима.

Том приликом један полицајац тешко је повријеђен, а други лакше. Полицајци су успјели да савладају Ћосовића, који је, такође, задобио повреде, док је Хасанбашић успио да побјегне и након вишечасовне потјере ухапшен је код Маглаја.