latinica  ћирилица
11/03/2018 |  13:20 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Си Ђинпинг прихватио Вучићев позив да поново дође у Србију

Предсједник Србије Александар Вучић примио је писмо предсједника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којем потврђује да прихвата позив да поново посјети Србију.

"Дозволите ми да вам се најискреније захвалим на честитки поводом кинеске Нове године. Ја вас високо цијеним као предсједника који се досљедно залаже за развој пријатељских односа и сарадње са Кином", наводи се у писму кинеског предсједниука.

Традиционално пријатељство између Кине и Србије је чврсто и неуништиво, истакао је Си.

"Посљедњих година, уз заједничке напоре наше двије стране, постигнут је историјски напредак у билатералним односима, што ме веома радује. Кинеска страна поштује и подржава пут развоја, који је српски народ самостално изабрао, и радује се постигнутим резултатима економског и друштвеног развоја ваше земље током посљедњих година", поручује Си.

Како је написао, он поклања велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман је да се са Вучићем у новој години договори о правцу развоја билатералних односа, јачању сарадње наше двије земље у оквиру изградње "Појас и пут", као и још боље координације и сарадње по питању међународних и регионалних односа у циљу унапређења и подизања на виши ниво Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије.

"Ја вам се захваљујем на позиву да посјетим Србију и спреман сам да се опет сретнем са вама у термину који одговара објема странама", наводи се у писму предсједника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, саопштила је Прес служба предсједника Србије.