latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:09 ⇒ 16:45 | Аутор: СРНА

Отежано издавање личних докумената због техничког проблема са базама података ИДДЕЕА

На локацијама Министарства унутрашњих послова Републике Српске за издавање личних докумената отежан је рад због техничког проблема са базама података које су у надлежности Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ, речено је Срни у МУП-у.
Одсјек за издавање личних докумената у Бањалуци - Фото: РТРС
Одсјек за издавање личних докумената у БањалуциФото: РТРС

Портпарол МУП-а Српске Даница Гњатовић рекла је да на локацијама наизмјенично раде различити шалтери за запримање захтјева и за издавање личних докумената.

Она је позвала грађане да буду стрпљиви приликом чекања на локацијама за издавање докумената, те да прије доласка провјере статус докумената.

Гњатовићева је подсјетила да се статус документа може провјерити посредством СМС сервиса на број 091 110 122 или да контактирају полицијске управе.

- Грађани ће благовремено бити обавијештени када проблем буде уклоњен - рекла је Гњатовићева.

Отежан рад због техничког проблема са базама података ИДДЕЕА траје од четвртка, 8. марта.

Срни је данас из ИДДЕЕА речено да је систем за издавање личних докумената нормализован. 

Из ове агенције наводе да је систем, који није био у функцији од петка, 9. марта, нормализован јуче ујутру, те да није био у функцији због одређених техничких проблема.

У ИДДЕЕА кажу да је до пада система дошло из објективних разлога и да је Технички сектор током викенда континуирано предузимао неопходне активности с циљем успостављања нормалног рада система.