latinica  ћирилица
13/03/2018 |  16:45 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Хрвати се плаше-Човић уводи "свој" трећи клуб у АБА лигу

Предсједник КК Црвена звезда Небојша Човић наводно помаже Борцу из Чачка да се пласира у АБА лигу, а хрватски медији тврде "да је то практично његов трећи клуб".

У тексту на порталу "спортске новости", описан је потенцијални начин на који ће Човић реализовати своју "мисију".

Наши сусједи бавили су се форматом АБА лиге, чији је Човић овогодишњи предсједник, подсјећајући да је директор регионалног такмичења Крешимир Новосел најавио могућност да се догоде бројне промјене и прошири лига.

Тако би АБА лига имала 14 чланова, чему се противи Цедевита, Задар, за сада, није имао коментар, док је Цибона сагласна с реформом.

Јутарњи листи пише да би то највише одговарало првом човјеку Звезде, који би и као газда ФМП, али и Борца из Чачка постао човјек који контролише три клуба.

"Човић је, наравно, био корак испред регије која се замарала причама "14 или 12". Он је прогурао домаћинство Ф4 АБА 2 лиге Борцу из Чачка, који је, практично, његов трећи клуб. Након Звезде, ФМП-а, имао би, уз домаћинство турнира, јер се у Чачку тешко губи', промоцију своје Ц екипе. Ако се при томе поништи национални коефицијент, имао би Човић чак три, а Србија пет од 12 клубова у АБА лиги, а додамо ли ту Игокеу, која је српски клуб, имали би Срби 50 одсто гласова у Скупштини лиге за било коју одлуку. И још нешто, клубова из Србије било би пет, а из Хрватске и Словеније укупно четири. Углавном, Човић је миран јер њему одговара, наравно, и да је лига 14", наводи се у тексту.

Такође, у тексту подсјећају и на изјаву предсједника Србије Александра Вучића који је прије мјесец дана током двонедевне посјете у Загребу, Емилу Тедеском, власнику Цедевите, рекао "да ће ипак тешко бити могуће да његов тим савлада Црвену звезду".

Црвено-бијели и Цедевита посљедњих година воде велику борбу у АБА лиги, гдје српски клуб има освојене три узастопне титуле првака региона, пошто је побиједио хрватски клуб два пута у посљедња три финала.

Извор: Б92